Bestuur

Het bestuur van stichting OPP bestaat ook uit ouders. Daarnaast is er een dagelijks bestuur dat bestaat uit Ingrid Schaap, Dagmar Halfhide en Judith Korver. Zij zijn geen zorgprofessionals, maar hebben vanuit ervaring een sterke link met jeugdzorg in Nederland en de effecten die jeugdzorg op kinderen én ouders heeft. 

Bestuurders

Ingrid Schaap

Ingrid is hoofdredacteur, positivo van het eerste uur, verhalenverteller en ze houdt ervan om iedereen mee te nemen in haar enthousiasme.

“Ik kreeg vanuit huis altijd mee: je kunt alles, als je maar wilt.” En: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” 

‘Zelf heb ik een kind met gedragsuitdagingen en ik weet hoe andere ouders op het schoolplein kunnen reageren als zij horen dat jouw kind hulp nodig heeft.

Er worden zoveel aannames gedaan. Daarom geloof ik in dit platform. Ouders verdienen het om gehoord te worden. Jouw mening telt en doet ertoe.“

Dagmar Halfhide

Dagmar weet als geen ander wat er speelt bij jeugdzorginstanties. Zij werkte jaren in de jeugdzorg en onderwijs waar ze veel gesprekken had met ouders, hun worsteling zag en hoorde waar ze tegen aan liepen. 

Met haar achtergrond als online marketeer weet zij precies hoe zij stichting OPP vindbaar kan maken in Google: “Ik maak van dichtbij mee hoe een goede vriendin worstelt met haar kind vanwege zijn gedrag dat anders is. Uit schaamte wil hij geen label opgeplakt krijgen dus krijgt hij niet de juiste hulp. 

Ik vind dat samen beslissen met ouders ervoor zorgt dat ook deze kinderen opgroeien tot gezonde en zelfredzame volwassenen. 

Door ervoor te zorgen dat ouders het antwoord op hun vragen eenvoudig online kunnen vinden in onze wegwijzer, wil ik daar mijn steentje aan bijdragen.”

Judith Korver

Judith is iemand die zich ergens in vastbijt en dan nooit meer loslaat. Zij gelooft er heilig in dat ouders elkaar kunnen helpen: “Ik ben ook een ouder van een kind dat ambulante zorg heeft gehad en ik heb anderhalf jaar geleden een pleegdochter in huis genomen.

Inmiddels is zij weer bij haar ouders, maar ik heb dus wel een link met jeugdzorg. Het feit dat ik de weg al achter me heb liggen die jij misschien nog af moet leggen, zorgt ervoor dat we elkaar kunnen steunen.

Ik begrijp wat je zegt. En als ik jou en andere ouders kan steunen, krijg ik daar energie van.”

Transparantie

Naast het dagelijks bestuur en de Raad van Toezicht, werken er alleen freelancers voor stichting OPP. Wij vinden het belangrijk dat iedereen die werkt voor stichting OPP, maar ook ouders en zorgverleners, weten waar zij aan bijdragen. We werken allemaal samen aan één maatschappelijk doel:

We willen de meest betrouwbare stichting zijn waar ouders van kinderen met gedragsproblemen in Nederland makkelijk ondersteuning of kennis vinden. Zodat zij hun kinderen met een stoornis of gedragsprobleem zo goed mogelijk op kunnen laten groeien tot zelfredzame volwassenen. 

Hoe werkt stichting OPP?

Om dit te kunnen doen, bouwen we een duidelijk, herkenbaar en vooral betrouwbare stichting waarmee belanghebbenden willen samenwerken: zowel ouders en kinderen, als zorg- en onderwijsorganisaties en gemeenten. 


  • Zo bouwen we een duurzame relatie op met jeugdzorg- en onderwijsorganisaties en gemeenten of landelijke overheid op basis van shared werken, gelijkwaardigheid en zelfbewustzijn. We praten niet alleen, we doen.


  • We bouwen een steeds groeiende community van ouders waar zij zich vrij en veilig voelen.


  • Maar ook onze toegewijde redactie van ouders en freelancers is persoonlijk verbonden met ons doel.


  • Daarbij staan ouders centraal, zodat zij toegang hebben tot alles wat zij nodig hebben om hun kind tot een zelfredzame volwassene te laten uitgroeien.